• Toyuq bud dolma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11122

Tarix : 20.12.2015, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
4 dənə iri toyuq budu,
1 yemək qaşığı xardal,
3 dənə göbələk,
1 ədəd kök,
4 dilim holland pendiri,
1 yarım qəhvə fincanı duru yağ,
1 su stəkanı ilıq su,

Hazırlanması:
Toyuq budlarının sümüklərini çıxardın.
Budları əzin və incələşdirin.
Üzərinə 1 yemək qaşığı xardal sürtün.
Göbələkləri çox əzmədən doğrayın.
Köklərin qabığını soyun və dilimləyin.
Hazırladığınız göbələk və kökləri də toyuqların içərisinə yerləşdirin.
Holland pendirini də üzərinə töküb rulon şəklində bükün.
Toyuqlar bişərkən açılmaması üçün bir kurdan ilə bağlayın.
Zeytun yağını bir yanmayan tavanın içərisinə tökün və qızdırın.
Dolma hazırladığınız toyuqları da yağın içərisinə atın və hər tərəfini qızardın.
Qızarmış toyuqları ayrı bir qazana yığın.
Üzərinə bir stəkan su tökün.
Vam odda toyuqlar və iç ərzaqları yaxşıca bişənə qədər bişirin.
Qazandakı su tamamən çəkiləndən sonra dolmanı ocaqdan düşürdün və servis üçün hazırlayın.

Nuş olsun!

Etiketlər: içərisinə, toyuqları, tökün, göbələk, Üzərinə, qaşığı, xardal, yemək, Dolma, hazırladığınız, tərəfini, Qızarmış, qızardın, yağın, qızdırın, bağlayın, kurdan, Zeytun, yağını
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
gobelek ve holland pendiri menlik olmadi
30 iyul 2015 00:30
1
BİZİ İZLƏYİN