• Qəbələ plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 27 095

Tarix : 6-08-2015, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər / Aş - Plov

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
Düyü -500qr,
Duz,
Limon,
Su,
Ət -1kq,
Şabalıd,
Sarıkök və ya zəfəran,

Hazırlanması:
Düyünü yuyun.
İçinə duz töküb limon suyu sıxın.
Su qoyun , qaynayan vaxt duz tökün.
Sonra düyünü tökün.
Düyü bişəndə süzün.
Bir tərəfdə isə əti bişirib duzlayın şabalıdı və istiotu töküb qaynadın.
Ətlə bir yerdə sabalıd qoyub, düyünün altına və üzərinə sarıkök və ya zəfəran vurun.
Düyü dəmləndikdən sonra isti halda servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökün, zəfəran, töküb, olsun, sabalıd, qoyub, yerdə, qaynadın, duzlayın, şabalıdı, istiotu, düyünün, altına, dəmləndikdən, servis, sonra, vurun, sarıkök, bişirib, üzərinə
BİZİ İZLƏYİN