Tərkibi:1 kq ispanaq,
5 xörək qaşığı duru yağ və ya kərə yağı,
1 baş soğan,
zövqə görə duz,
zövqə görə istiot,
4 yumurta,
Hazırlanması:
Sarımsaqlı -qatıq üçün:1 stəkan qatığa 2-3 diş əzilmiş sarımsaq əlavə edib qarışdırın.
İspanağı yaxşıca yuyun və süzün.
İri qazanı suyla doldurun və qaynadın.
İspanağı suya salıb təxminən 3 dəqiqə ərzində pörtlədin.
İspanağı sudan çıxardın və aşsüzənə qoyub süzün.
Suyunun tamamilə çıxması üçün ispanağı əlinizlə sıxın. Süzülmüş ispanağı iri-iri doğrayın.
Tavada yağı qızdırın.
Soğanı xırda-xırda doğrayıb tavaya əlavə edin və təxminən 7 dəqiqə ərzində qızardın.
Üstünə ispanağı əlavə edib, təxminən 5-10 dəqiqə bərabər qızardın.
Zövgə görə duz və istiot vurun.
Yumurtaları bir qaba qırıb qarışdırın.
İspanağın üstünə tökün.
Yumurta hər tərəfə yayılsın deyə, tavanı o tərəf bu tərəfə əyin.
Tavanın qapağını örtün və təxminən 7-10 dəqiqə ərzində, və yaxud yumurta bərkiyənə qədər qarışdırmadan bişirin.
Süfrəyə sarımsaq-qatıqla verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: təxminən, dəqiqə, İspanağı, ərzində, əlavə, ispanağı, sarımsaq, zövqə, tərəfə, süzün, qızardın, qarışdırın, yumurta, istiot, xırda, qırıb, Yumurta, İspanağın, üstünə, Yumurtaları