• Əmənkömənci dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19 042

Tarix : 4-03-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 kg. əmənköməci,
200 gram qiymə,
2 dənə böyük quru soğan,
Yarım çay stəkanı zeytun yağı,
Yarım qəhvə fincanı düyü,
2 yemək kaşığı bulgur
1 yemək qaşığı tomat,
1 yemək qaşığı kərə yağı,
1 çay fincanı isti su,
Duz,

Hazırlanması:
Əmənköməcləri yuyun.
İsti suda bir iki dəqiqə qaynadın.
Suyunu tökməyin sabah axşam aç qarnına için.
Soğan rəndələyib qıymə və diğər ərzaqlarla qarışdırıb dolma içini hazırlıyın və dolmaları bükün.
Tomat və kərə yağını tavada əridib yetəri qədər su qoyun.
Dolmaların üstünə həmən qarışığı töküb qazanın ağzını örtün.
15/20 dəqiqə bişdikdən sonra isti halda qatıqla birlikdə servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: yemək, Yarım, fincanı, dəqiqə, qaşığı, üstünə, Dolmaların, yetəri, qədər, qoyun, əridib, dolmaları, hazırlıyın, bükün, Tomat, yağını, tavada, töküb, qatıqla, halda
BİZİ İZLƏYİN