• Tərəvəzli rulon küftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 869

Tarix : 29-02-2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
750 q qiymə,
3 dilim köhnə çörək.
3 yemək qaşığı incə doğranmış cəfəri,
3 yumurta( birinin ağını üstə sürün),
3 şirniyyat qaşığı kərəyağı,
1 stəkan bişmiş noxud,
1 stəkan rəndələnmiş kök,
1 şirniyyat qaşığı istiot,
1 şirniyyat qaşığı qırmızı bibər,
1 şirniyyat qaşığı kəklik otu,
1 şirnuiyyat qaşığı duz,

Hazırlanması:
Köhnə çörəkləri ilıq suda5 dəqiqə saxlayıb süzün.
Dərin bir qaba qiyməni qoyun.
Içinə islanmış çörəyi, cəfərini, yumurta, istiot, pul bibər, kəklik otu və duzu əlavə edin.
Bir-birinə qarışması üçün möhkəm yoğurun.
Kök və yaşıl noxudu da əlavə edib yoğurun.
Fırın sinisini yağlayın.
Köftələrin hər tərəfinə yumurta ağı sürtün.
Kərə yağını kiçik hissələrə bölüb köftələrin üzərinə sürtün.
Əvvəlcədən 2oo dərəcə qızdırılmış fırında 40 dəqiqəyə yaxın bişirin.
Bişən köftəni fırından çıxardıb dilimləyin.
Isti halda servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şirniyyat, yumurta, stəkan, bibər, kəklik, əlavə, yoğurun, sürtün, istiot, tərəfinə, Köftələrin, halda, yağını, hissələrə, kiçik, yağlayın, sinisini, olsun, möhkəm
BİZİ İZLƏYİN