• Badımcan çığırtması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 26 240

Tarix : 20-08-2015, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Hər payına:

250 q badımcan,
50 q baş soğan,
25 q yağ,
2 ədəd yumurta,
15 q cəfəri,
istiot və duz.

Hazırlanması:
Badımcanın qabığı soyulub uzunsov doğranır, duz vurulru, acı suyu sıxılıb çıxardılır. Soğan qatılıb yağda qızardılır. Hamısı birlikdə tavanın içinə qoyulub üstünə çalınmış yumurta tökülür və duxovkada bişirilir. Süfrəyə verilən zaman bunun üstünə yağ tökülür və göyərti səpilir.

Qeyd: Badımcan çığırtmasının hər payına 75 q pomidor da əlaə edilə bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökülür, yumurta, üstünə, payına, bişirilir, Süfrəyə, verilən, duxovkada, qoyulub, zaman, çalınmış, içinə, göyərti, edilə, bilər, olsun, pomidor, çığırtmasının, tavanın, səpilir
BİZİ İZLƏYİN