• Əvəlik dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11697

Tarix : 7.03.2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
1 kq əvəlik,
3 stəkan bulğur,
1 stəkan düyü,
2 soğan,
2 diş sarımsaq,
200 q qiymə,
Yarım dəstə cəfəri,
Yarım dəstə şüyüd,
1 şirniyyat qaşığı pul bibər,
1 şirniyyat qaşığı istiot,
1 şirniyyat qaşığı nanə,
1 şirniyyat qaşığı cirə,
1şirniyyat qaşığı kəklik otu,
250 q qatıq

Hazırlanması:
Əvəlik xaric bütün ərzaqları plov bişirən kimi bişirin.
Əvəliyin orta hissəsini çıxardın.
Yarpaqlara iç xərcini qoyub bükün.
Dolmaları qazana yığın.
1 silmə şirniyyat qaşığı duz atıb , üzərinə çıxacaq qədər su əlavə edin.
Zeytun yağı və tomatı da tökərək üzərinə bir boşqab çevirin.
Suyunu çəkənə qədər bişirin.
Sarımsaqlı qatıqla birlikdə servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, şirniyyat, Yarım, üzərinə, qədər, bişirin, dəstə, stəkan, çıxacaq, bükün, əlavə, Zeytun, Dolmaları, tomatı, silmə, qazana, yığın, çevirin, birlikdə, servis
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
Miss_Angel
sarimsaq dolamda hec sevmedim
7 dekabr 2015 21:25
1
canim dosim;)
BİZİ İZLƏYİN