• Oruk kababı (incə bulğur kababı) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14319

Tarix : 16.02.2016, 19:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Kabablar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Yarım kq yağlı qiymə(toyuq əti də ola bilər)
1 stəkan incə bulğur,
2 soğan,
2 diş sarımsaq,
1 çay qaşığı istiot,
Arzuya görə qırmızı bibər,
1,5 şirniyyat qaşığı bibər tomatı,
1 çay qaşığı nanə ,
Çöp şiş,
1 şirniyyat qaşığı duz,

Hazırlanması:
Əvvəlcə bir çay stəkanı incə bulğuru isladıb yumşalana qədər gözləyin( suyunu çox qoymaq olmaz, yumşaq olar şişdə durmaz).
Geniş bir qaba soğan və sarımsağı rəndələyin.
Içinə qiyməni, ədviyyatları və tomatı əlavə edin.15 dəqiqəyə yaxın yoğurun.
Daha sonra 10 15 dəqiqə dincə qoyun.
Dincə qoymağınızın səbəbi əldə etdiyiniz xərcin çöp şişdən düşməməsi üçündür.
Taxta şişlərə taxaraq qızardın.
Bir tavada qızarda bilmək üçün şişləri 2-yə ayırın.
Bu kababı fırında və manqalda da bişirə bilərsiniz.
Oruk kababını pidə çörəyinin üzərinə qoyaraq da servis edə bilərsiniz.
Çöp şişdən çıxartmadan kartof qızartması və plovla da servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!


Etiketlər: qaşığı, bilərsiniz, servis, şirniyyat, soğan, tomatı, bibər, şişdən, düşməməsi, üçündür, tavada, qızardın, taxaraq, şişlərə, Taxta, xərcin, qoyun, dincə, dəqiqə, Dincə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN