• Fırında qızartma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 318

Tarix : 19-02-2016, 10:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 ədəd kabak,
2 ədəd badımcan,
2 ədəd kartof,
2 ədəd pomidor,
Duz, zeytun yağı,

Hazırlanması:
Badımcanları alacalı soyub kiçik-kiçik doğrayın.
Kabak və kartofları soyub kiçik-kiçik doğrayın.
Bütün ərzaqları dərin bir qaba yığın.
Üzərinə 4 yemək qaşığı zeytun yağı əlavə edin.
Duz da töküb möhkəm qarışdırın.
Yağlı kağız sərilmiş fırın sinisinə yayın və 180 dərəcə qızdırılmış fırında bişirin.
Bu arada bir-iki dəfə yeməyi qarışdırın.
Bişdikdən sonra fırından çıxardıb servis tabağına yığın.

Sosu üçün:
Incə doğranmış sarımsaqlar 2 yemək qaşığı zeytun yağında bir-iki dəfə qarışdırın rəndələnmiş pomidor və duz əlavə edib yumşalana qədər bişirin.
Sonra qızartmanın üzərinə tökün.
Kabak və kartofları soyub kiçik-kiçik doğrayın.
Bütün ərzaqları dərin bir qaba yığın.
Üzərinə 4 yemək qaşığı zeytun yağı əlavə edin.
Duz da töküb möhkəm qarışdırın.
Yağlı kağız sərilmiş fırın sinisinə yayın və 180 dərəcə qızdırılmış fırında bişirin.
Bu arada bir-iki dəfə yeməyi qarışdırın.
Bişdikdən sonra fırından çıxardıb servis tabağına yığın.

Sosu üçün:
Incə doğranmış sarımsaqlar 2 yemək qaşığı zeytun yağında bir-iki dəfə qarışdırın rəndələnmiş pomidor və duz əlavə edib yumşalana qədər bişirin.
Sonra qızartmanın üzərinə tökün.

Nuş olsun!
Etiketlər: kiçik, qarışdırın, zeytun, yemək, əlavə, yığın, bişirin, qaşığı, doğrayın, pomidor, soyub, fırından, çıxardıb, sonra, fırında, arada, yeməyi, Bişdikdən, doğranmış, Sonra
BİZİ İZLƏYİN