• Ratatuy (tərəvəz yeməyi) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 810

Tarix : 17-02-2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
4 kartof,
2 pomidor,
1 badımcan,
1 kabak,
1 kök,

Sosu üçün:
3-4 acı bibər,
2 pomidor,
1 soğan,
1 diş sarımsaq,
Duz,
İstiot,
Duru yağ,

Üzəri üçün:
1 kasa holland pendiri rəndəsi,

Hazırlanması:
Tərəvəzləri soyub yuvarlak halqalar halında dilimləyin.
Digər yanda sos üçün soğan, sarımsaq və acı bibəri rondodan geçirdin.
Tavaya duru yağ qoyub qızdırın.
Rondodan keçirdiyiniz bibər və soğanları tavaya alıp qovurun.
Pomidorları da rondodan keçirərək tavaya alıb duz və istiotunu əlavə edib 3-4 dəqiqə bunları qovurun.
Dördkünc fırın qabınızın içinə xərcinizi boşaldın və dilimlədiyiniz tərəvəzləri sıra -sıra siniyə düzün.
Sinini alüminium folyo ilə qapatıb əvvəlcədən 200 dərəcə qızdırılmış fırında tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin.
Daha sonra fırından çıxarıb üzərinə 1 kasa holland pendiri rəndələyib səpin və təkrar 5 dəqiqə fırında bişirin.
Üzərləri qızarınca fırından çıxardıb servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: pendiri, rondodan, qovurun, tavaya, fırından, fırında, bişirin, sarımsaq, holland, pomidor, soğan, bibər, dəqiqə, alüminium, Sinini, qabınızın, qapatıb, folyo, düzün, içinə
BİZİ İZLƏYİN