• Xaçapuri resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 58 484

Tarix : 25-08-2015, 18:00

Bölmə : Quru yeməklər / Duzlu xəmir işləri / Börəklər

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
Xəmiri üçün:

200 ml ilıq süd ,
1 ədəd yumurta,
1 çay qaşığı maya ,
1 çay qaşığı şəkər,
0,5 çay qaşığı duz,
Aldiği qədər un ,
100 q kərə yağı,

İçlik:
300 q pendir,

Üzərinə:
1 ədəd yumurta,

Hazırlanması:
Xəmir ərzaqlarından yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri acıdın.
Daha sonra xəmiri iki hissəyə bölün.
Xəmiri yayın.
Kərə yağı ilə yağlayıb rulon kimi bükün və halqavari dolayın.
Yenidən yayın.
İçinə sürtgəcdən keçirilmis pendir qoyub digər yağlanıb yayılmış xəmirlə örtün.
Üzərinə yumurta çəkib 180 dərəcədə üzəri qızaranadək bisirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: yumurta, Xəmiri, qaşığı, pendir, yayın, sürtgəcdən, qoyub, keçirilmis, İçinə, Yenidən, bükün, digər, dolayın, halqavari, xəmirlə, dərəcədə, üzəri, qızaranadək, bisirin, çəkib
BİZİ İZLƏYİN