• Balqabaqlı bulğur plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17157

Tarix : 19.12.2015, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 su stəkanı küp doğranmış balqabaq,
2 su stəkanı plovluq bulğur,
3 su stəkanı su,
1 orta boy quru soğan ,
3 yemək qaşığı duru yağ ,
2 yemək qaşığı marqarin ,
Duz,

Hazırlanması:
Çox incə doğranmış soğanı əritdiyiniz duru yağda azca qovurun.
Ardından marqarini əlavə edin.
Bir az qovrulduqdan sonra balqabaqları tökün.
6 dəqiqə sonra yuyulub suyu süzülmüş bulğurları əlavə edin.
3-4 dəqiqə qovurub suyunu və duzunu əlavə edin.
Qaynayınca altını azaldın.
Bulğurlar suyunu çəkənə qədər bişirin.

Nuş olsun!


Etiketlər: stəkanı, əlavə, suyunu, sonra, qaşığı, dəqiqə, yemək, doğranmış, çəkənə, yuyulub, tökün, balqabaqları, bişirin, qədər, süzülmüş, qovurub, Qaynayınca, altını, duzunu, qovrulduqdan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN