• Balqabaqlı bulğur plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11987

Tarix : 19.12.2015, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
1 su stəkanı küp doğranmış balqabaq,
2 su stəkanı plovluq bulğur,
3 su stəkanı su,
1 orta boy quru soğan ,
3 yemək qaşığı duru yağ ,
2 yemək qaşığı marqarin ,
Duz,

Hazırlanması:
Çox incə doğranmış soğanı əritdiyiniz duru yağda azca qovurun.
Ardından marqarini əlavə edin.
Bir az qovrulduqdan sonra balqabaqları tökün.
6 dəqiqə sonra yuyulub suyu süzülmüş bulğurları əlavə edin.
3-4 dəqiqə qovurub suyunu və duzunu əlavə edin.
Qaynayınca altını azaldın.
Bulğurlar suyunu çəkənə qədər bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: stəkanı, əlavə, suyunu, sonra, qaşığı, dəqiqə, yemək, doğranmış, çəkənə, yuyulub, tökün, balqabaqları, bişirin, qədər, süzülmüş, qovurub, Qaynayınca, altını, duzunu, qovrulduqdan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN