• Fırında toyuqlu bulğur plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14186

Tarix : 24.03.2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 6-8




Tərkibi:
1 ədət bütün toyuq,
2 su stəkanı plovluq bulgur,
1 şorba qaşığı kərə yağı, və ya marqarin ,
1 cay qaşığı pul bibər,
1 cay qaşığı istiot,
Duz,

Hazırlanması:
Toyuğu təmiz yuyun.
Doğramadan böyük bir qazana qoyun.
Duzunu və üzərinə çıxana qədər su qoyun. Toyuğu dağıtmadan gözəlcə bişirin.
Toyuqlu bulğur plovunu hazırlama qaydası:
Bulğuru yuyun.
Orta boy firin sinisinə qoyun.
Üstünə kərə yağını tökün.
Toyuğu bulğurun tam ortasina yerləsdirin. Toyuğun suyundan 5 su stəkanı bulğurun üstünə tökün.
Pul bibər və istiotu da əlavə edib bulğuru bir az qarisdirin .
200 dərəcə qızdırılmış firinda bulgur suyunu çəkənə qədər bişirin,bulgur suyunu cektikten sonra qarışdırın .
Bir az daha firinda gözlədib servis edin(plovunuz firinda uzun surə qalacaqsa mütləq üstünü qapal tutun ki, plovunuz qurumasın).

Nuş olsun!
Etiketlər: firinda, bulgur, Toyuğu, qaşığı, qoyun, suyunu, qaydası, bişirin, tökün, bulğurun, bibər, qədər, yuyun, stəkanı, plovunuz, bulğuru, istiotu, qapal, üstünə, əlavə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN