• Kök dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 976

Tarix : 3-05-2016, 09:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
4 dənə kök,
250 q qiymə,
1 şorba qaşığı düyü,
Bir çay qaşıq yarım duz,
1 çay qaşığı istiot,
Bir az darçın ,
5 dəstə cəfəri,
2 şorba qaşığı zeytun yağı ,
Yarım qəhvə fincanı su,
1 şirniyyat qaşığı tomat,

Hazırlanamsı:
Kökləri soyun.
İkiyə bölüb, oyma alətiylə içlərini çıxarın. Yuyub , süzün.
Diğər tərəfdə tomat və zeytun yağı xariç, diğər ərzaqları qarışdırın.
Kökün içini bu xərçlə doldurun və qazana düzün. 1 su stəkanı suda tomatı açın və dolmanın üzərinə gəzdirin.
Zeytun yağını da dolmaların üzərinə gəzdirib orta atəşdə kök tamamən yumşalana qədər bişirin.
İsti halda servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, zeytun, tomat, şorba, üzərinə, düzün, dolmanın, stəkanı, tomatı, qazana, xərçlə, ərzaqları, diğər, qarışdırın, Kökün, içini, doldurun, Zeytun, bişirin, qədər
BİZİ İZLƏYİN