• Köklü plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16752

Tarix : 8.06.2014, 11:46

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
2 su stəkanı düyü
1 xörək qaşığı kərə yağı
3 su stəkanı su
Duz

Bəzəmək üçün:
1 çay qaşığı kərə yağı
1 ədəd soğan
2 ədəd kiçik ölçülü kök
1 çay stəkanı qaynadılmış qarğıdalı
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Düyüləri isti duzlu su ilə isladın. Daha sonra suyunu süzün. Qazana kərə yağını əlavə edin. 2 su stəkanı düyünü əlavə edin. Düyünü qovurub, üzərinə suyu və duzu əlavə edin. Düyülər suyunu çəkib, plov dəmlənənə qədər bişirin.
Ayrı bir yerdə 1 çay qaşığı kərə yağında 1 ədəd yeməklik doğranmış soğanı yaxşıca qovurun. Ardından kub-kub doğranmış kökü əlavə edib bişirin. Duz və istiot əlavə edin. Dərin bir qaba bişmiş kökləri və qarğıdalı dənələrini çiçək şəklində düzün. Üzərinə plovu boşaldıb, qaşıqla basdırın. Daha sonra servis qabına plovu tərsinə çevirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, stəkanı, qaşığı, plovu, suyunu, doğranmış, bişirin, qarğıdalı, sonra, istiot, Dərin, bişmiş, kökləri, Ardından, qovurun, olsun, çevirin, soğanı, yaxşıca, tərsinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
Hesenova
lezzetli gorsenir bisirerem
19 iyul 2015 15:36
1
HAMIYA NUS OLSUN!
BİZİ İZLƏYİN