Tərkibi:Quru bibər(6dənə),
1 kq qurudulmuş pomidor,
3-4 şorba qaşığı bulğur(orta böyüklükdə),
Zeytun yağı,
Duz,
Pul bibər,
Sos:Qatıq
Sarımsaq,
Duz,
Hazırlanması:Pomidor və bibərləri iricə doğrayın.
Zeytun yağını tavaya qoyun.
Bibər və pomidorları əlavə edərək qovurun.
Bulğuru əlavə edib qarışdırın.
Bır az su və duz qatın (1 çay qaşığı qədər)qapağını yarı qapalı saxlayaraq pomidor və bulğur bişincəyə qədər orta atəşdə bişirin.
İlıq halda olan zaman üzərinə sarımsaqlı qatıq tökərək servıs edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: pomidor, qaşığı, bulğur, Zeytun, bibər, əlavə, qədər, qapağını, saxlayaraq, qapalı, qatın, qovurun, Bulğuru, qarışdırın, bişincəyə, halda, qatıq, tökərək, servıs, sarımsaqlı