• Steyk (steak) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 57 521

Tarix : 3-09-2015, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 1-2


Tərkibi:
Dananın sümüksüz əti və ya antrikod
Duz
İstiot
Maye yağ

Hazırlanması:
Steyk bişirilmədən əvvəl ət otaq temperaturuna gəlməsi üçün təqribən 10 dəqiqə gözlədilir.

Otaq temperaturuna gələn ət, 400 dərəcəyə isidilmiş izqarada bişirilir.

Steak hazırlamaq üçün dana əti təqribən 3 sm. qalınlıqda kəsilir.

Steyk bişiriləcək teflan tava isidilir.

Steykin sulu bişməsi və ətin ləzzətini mühafizə etməsi üçün tavanın mütləq möhkəm isitdilməsi vacibdir.

Möhkəm isidilmiş tavada steykin hər iki üçü bişirilir. Steykə duz və istiot vurulur.

Nuş olsun!



Steykin bişmə dərəcəsinə görə təqribən 5 dəqiqə bişirilir.

Stekyk bişdikdən sonra bir qaba alınır və steyk biraz dincəldildikdən sonra süfrəyə verilir.
Steykin bişmə dərəcəsinə görə adları:
Rare: Az bişmiş stake (steyk)
Medium rare: Az orta bişmiş stake (steyk)
Medium: Orta bişmiş stake (steyk)
Medium well: Orta yaxşı bişmiş stake (steyk)
Well done: Yaxşı bişmiş stake (steyk)
Etiketlər: steyk, bişmiş, stake, bişirilir, Medium, təqribən, Steykin, dəqiqə, sonra, dərəcəsinə, bişmə, temperaturuna, isidilmiş, Steyk, Steykə, istiot, vurulur, Yaxşı, steykin, Möhkəm
BİZİ İZLƏYİN