• Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13532

Tarix : 9.04.2016, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
4 ədəd alma (bərk, turş-şirin)
200 qr mal və ya donuz əti (yağsız)
1 ədəd kəvər soğanı (yalnız ağ hissəsi)
0,5 ç/q xardal toxumları
0,5 ç/q qurudulmuş kəklikotu
100 qr quşüzümü (dondurulmuş)
200 ml qırmızı şərab (kəmşirin)
0,5 ədəd limon qabığı
0,25 ç/q darçın (üyüdülmüş)
zövqə görə duz

Hazırlanması:
1. Mümkün qədər eyni ölçüdə olan olan almaların qabıqları soyulur (quyruğu qalmaqla). Dəlik açılaraq tumları və içinin yumşaq hissələri ehtiyyatla çıxarılır. Yumşaq hissələri boşqabda saxlanılır.
2. Ət hissələrə doğranılaraq ət-çəkən maşından keçirilir.
3. Kəvər soğanı xırda doğranılır, almaların yumşaq hissələri həmçinin xırda doğranılaraq soğanla qarışdırılır.
4. Ət qiyməsinə soğan, almalar, xardal toxumları, kəklikotu və zövqə görə duz əlavə edilərək qarışdırılır.
5. Alınan kütlə ilə almaların içi mümkün qədər sıx doldurulur.
6. Sous hazırlanır. Almaların bişəcəyi qazana quşüzümü, şəkər tozu, limon qabığı, darçın əlavə edilir və şərab tökülür. Qarışdıraraq qaynadılır.
7. Almalar qaynayan sousa əlavə edilir. Qazanın qapağı bağlanaraq az odda 20 dəqiqə bişirilir. Sonra qapaq çıxarılaraq əlavə 10 dəqiqə bişirilir.
8. Əgər hövsələniz çatsa almaları sousda saxlayaraq bir günlük soyuducuya yerləşdirə bilərsiniz. Və ya bişən kimi isti-isti süfrəyə vermək olar.
9. Bu cür yemək həmçinin bayram süfrələrinizi bəzəyə bilər.

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT

Sərxoş almalar resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!


Etiketlər: əlavə, almaların, hissələri, limon, qabığı, şərab, edilir, kəklikotu, darçın, zövqə, yumşaq, qədər, dəqiqə, toxumları, bişirilir, quşüzümü, xırda, soğanı, doğranılaraq, həmçinin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN