Tərkibi:uzunsov kartoflar
zeytun yağı
duz
Hazırlanması:Hazırlanması çox sadədir. Burada əsas olan kartofların təzə və uzunsov olmasıdır. İlk növbədə kartoflar yuyulub qurudulur.
Sonra tava zeytun yağı ilə yağlanır və uzunlamasına yarı kəsilmiş kartoflar tavaya düzülür. Əvvəlcədən 218-220 dərəcə selsiya temperaturunda isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişirilir.
Bişdikdən sonra zövqə görə duzlanıb süfrəyə verilir. Kartoflar üzdən xırt-xırtlı, içərisi isə yumşaq alınır.
Nuş olsun!
Etiketlər: kartoflar, uzunsov, sobada, zeytun, Bişdikdən, sonra, bişirilir, isidilmiş, dərəcə, Əvvəlcədən, selsiya, temperaturunda, zövqə, dəqiqə, verilir, içərisi, yumşaq, alınır, olsun, xırtlı