• Praktik su börəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19 525

Tarix : 13-06-2014, 12:58

Bölmə : Quru yeməklər / Börəklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
100 qr kərə yağı
1 paket qabartma tozu
1 su stəkanı rəndələnilmiş yağlı pendir
1 su stəkanı rəndələnilmiş sərt ağ pendir
6 ədəd yumurta
1 su stəkanı şor pendiri
1 çimdik duz
3 su stəkanı su
6 ədəd yuxa
1 çay qaşığı karbonat

Hazırlanması:
Yumurtaları dərin bir qaba qırıb ilıq kərə yağı , su, qabartma tozu və karbonatı əlavə edin. Tel çırpıcı köməyiylə vəsaitləri 1-2 dəqiqə qədər çırpın. Digər tərəfdən, soba nimçəsini yağlayın. Yuxalardan birini nimçəyə büzdürərək yerləşdirin. Hazırladığınız qarışıqdan bir çömçə qədər alaraq yuxanın hər tərəfini isladın. İkinci yuxanıda də büzdürərək nimçəyə yerləşdirin. Yumurtalı qarışıqdan bir çömçə qədər daha alaraq, yuxanın üzərinə yayın. Bir kövrək daha götürüb onu da eyni şəkildə üzərinə düzün. İçlik üçün kənarda gözləyən pendirləri qarışdırıb yuxanın üzərinə səpin. Qalan yuxaları da aralarına yumurtalı sousdan gəzdirərək yayın.
Bıçağın ucuyla ya da çəngəllə börəyi bir neçə dəfə deşib qalan sousu da üzərinə gəzdirin. Börəyi 5 dəqiqə əvvəldən istilədib 200 dərəcəyə və alt-üst mövqeyə nizamladığınız sobada üzəri nar kimi qızarana qədər, ən az 40-45 dəqiqə bişirib çıxarın. Dilimleyərək servisə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, qədər, stəkanı, yuxanın, dəqiqə, qarışıqdan, çömçə, yayın, yerləşdirin, rəndələnilmiş, qabartma, alaraq, nimçəyə, büzdürərək, pendir, Bıçağın, gəzdirərək, aralarına, qarışdırıb, pendirləri
BİZİ İZLƏYİN