• Küftəli paxlalı plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 539

Tarix : 17-01-2016, 13:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Aş - Plov / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Yarım kq daxili paxla
2 şorba q. Kərə yağı
1 dəstə şüyüd
Duru yağ
Duz
Su

Kotleti üçün:
450 q. Qiymə
1 dəstə cəfəri
1 soğan
1 yumurta
Qalet unu
Duz
İstiot

Hazırlanması:
Plov üçün, düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Qazana duru yağ töküb, düyü əlavə edirik və qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və yaxşı qovururuq. Duzunu atırıq. Paxla əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Ət suyunu axıdırıq. Sonra isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Küftə üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq.

Cəfəri xırda doğrayıb əlavə edirik. Yumurtasını qırırıq, soğanı rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri atıb yoğururuq. Qalet unu konsistensiyanı bəsləyirik. Küftə xərcindən böyük diyircək böyüklüyündə küftələr yuvarlayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və küftələri bişiririk. Paxlalı plov boşqaba tökürük, üstünə və kənarlarına da küftələri qoyaraq xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, əlavə, tökürük, suyunu, Duzunu, qovurmaya, küftələri, Qalet, dəstə, Küftə, bişiririk, soğanı, rəndələyirik, qabına, bibəri, qırırıq, Yumurtasını, Cəfəri, yoğururuq, xırda
BİZİ İZLƏYİN