• Qırğız plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 035

Tarix : 9-03-2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər / Aş - Plov

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4,5 su s.Yasmin düyü
400 q. Quzu əti
2 soğan
1 baş sarımsaq
3 yerkökü
2 şorba q.Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ
Duz
Su

Hazırlanması:
Düyü suda ısla-yırıq. Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanları və kökləri kibrit kimi doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, ətləri qoyub qovururuq.Ətlər suyunu qoyub çəkəndə kərə yağını əlavə edirik və ətlər qızarana qədər bişiririk.

Sonra soğan və yerkökü əlavə edirik və qovururuq. Düyü süzürük qazana əlavə edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq. Sarımsağı bütün olaraq ortaya batırırıq və qapağını örtərək zəif odda bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, əlavə, qovururuq, atırıq, bişiririk, qaşığı, xörək, qoyuruq, suyla, yağını, istiot, tökürük, dolmalıq, yarpağı, Duzunu, qapağını, örtərək, ətini, ocaqdan, üzümü
BİZİ İZLƏYİN