• Qırğız plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11378

Tarix : 9.03.2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
4,5 su s.Yasmin düyü
400 q. Quzu əti
2 soğan
1 baş sarımsaq
3 yerkökü
2 şorba q.Kərə yağı
1 çay b. Duru yağ
Duz
Su

Hazırlanması:
Düyü suda ısla-yırıq. Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Soğanları və kökləri kibrit kimi doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, ətləri qoyub qovururuq.Ətlər suyunu qoyub çəkəndə kərə yağını əlavə edirik və ətlər qızarana qədər bişiririk.

Sonra soğan və yerkökü əlavə edirik və qovururuq. Düyü süzürük qazana əlavə edirik. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq. Sarımsağı bütün olaraq ortaya batırırıq və qapağını örtərək zəif odda bişiririk.

Nuş olsun!

Etiketlər: edirik, əlavə, qovururuq, atırıq, bişiririk, qaşığı, xörək, qoyuruq, suyla, yağını, istiot, tökürük, dolmalıq, yarpağı, Duzunu, qapağını, örtərək, ətini, ocaqdan, üzümü
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
ozbek plovuna da kök vurulur.

amma hec yeməmişəm, bu da dadli olar zənnimcə
29 oktyabr 2015 16:00
1
BİZİ İZLƏYİN