• Toyuqlu badımcanlı plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19 412

Tarix : 24-10-2015, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Aş - Plov / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
3 toyuq but
4 yaşıl istiot
3 pomidor
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

Plov üçün:
3 su s. Düyü
2 badımcan
2 qırmızı istiot
2 şorba q.Kərə yağı
Duz
Su

Hazırlanması:
Toyuq bud ətləri sümüklərindən ayırırıq və quşbaşı doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və incə doğranmış sarımsaqla toyuq ətlərini qoyuruq. Xırdalamağ başlayırıq. Pomidorları və bibərləri doğrayırıq. Toyuq əti suyunu qoyub çəkəndə istiotu əlavə edirik. Bibərlər yumşalan pomidorları əlavə edirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq və bişiririk. Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Badımcanları alabəzək soyuyoruz. Badımcan və qırmızı bibərləri xırda kub şəklində doğrayırıq.

Qızartma qazana duru yağ töküb qızdırırıq. Badımcanları, sonra da bibərləri qızardırıq. Plov qazanına az duru yağ töküb düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək zəif odda bişiririk. Plov bişəndə dəmə qoyuruq. Sonra qapağını açıb sakitləşdiririk. İçinə qızarmış badımcan və biberi iştirak edərək qarışdırırıq. Plov boşqaba tökürük. Üstünə də toyuq sote qoyub xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, əlavə, qovururuq, atırıq, bişiririk, qaşığı, xörək, qoyuruq, suyla, yağını, istiot, tökürük, dolmalıq, yarpağı, Duzunu, qapağını, örtərək, ətini, ocaqdan, üzümü
BİZİ İZLƏYİN