• Sobada bişmiş alabalıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 676

Tarix : 4-01-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Alabalıq – 1 ədəd
Limon – 5 dilim
Kərə yağı – 50 q
Göyərti (keşniş, tərxun) – ¼ hissə
Duru yağ
Duz, qırmızı istiot

Sous üçün:
Zeytun yağı – 2x.q.
Portağal şirəsi
Narşərab

Hazırlanması:
1.Balığın içinə duz, istiot, ovulmuş göyərti və limon dilimləri qoyulur, hər iki tərəfinə kərə yağı çəkilib yağlanmış listə yerləşdirilir.
2.Balıq 180 dərəcəyədək qızdırılmış sobada, hər 5 dəqiqədən bir üzərinə duru yağ gəzdirilərək 25 dəqiqə bişirilir.
3.Sousu hazırlamaq üçün: portağal şirəsi, zeytun yağı, narşərab qarışdırılır.
4.Hazır olmuş balığın içliyi (limon dilimləri, göyərti) çıxarılır, balığın qabığı soyulur, üzərinə qırmızı istiot səpilir.
5.Balıq süfrəyə sousla, kubvarı doğranılmış qarpız və tərxunla verilir.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN