• Kartoflu levrek resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 357

Tarix : 22-04-2016, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
3 levrek can əti
3 kartof
2 diş sarımsaq
1 dəstə reyhan
3 şorba k. Kərə yağı
Duz
İstiot
Toz qırmızı istiot

İçlik üçün:
1 buruq
3 salxım pomidor
2 budaq təzə soğan
Rəngli bibərlər
Limon
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Boşqaba yağlı kağız etdiririk, levrek sümüksüz ətləri dərili hissələri zəminə baxacaq şəkildə düzürük.Üzərinə duz və dəyirman istiot qırırıq. Üstlərinə reyhan yarpaqları qoyuruq. Sarımsaqları incə-incə doğrayıb balıqların üzərinə düzürük .Kartofları soyuruq və rəndənin incə dilim hissəsindən dilimləyirik İncə dilim kartofları balıqların üzərinə ucları üst-üstə gələcək şəkildə diziyoruz.

Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sobadan çıxanda levrek-ləri diqqətli bir şəkildə boşqaba alırıq. Kartofların üstünə toz qırmızı istiot səpirik. Buruq, yaşıl soğan və pomidordan salat düzəldib boşqabın kənarına qoyuruq. Rəngli bibərləri nazik nazik doğrayıb salatın Aston qoyaraq xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkildə, istiot, levrek, dilim, nazik, Rəngli, düzürük, qoyuruq, balıqların, soğan, üzərinə, doğrayıb, reyhan, qırmızı, Sobadan, bişiririk, çıxanda, diqqətli, alırıq, boşqaba
BİZİ İZLƏYİN