• Balıq qovurması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 741

Tarix : 19-04-2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq qızılbalıq
1 soğan
5 diş sarımsaq
1 kasa göbələk
2 pomidor
3 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
1 çimdik biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Qızılbalıq soğanı, sarımsaqları və göbələkləri iri küp şəklində doğrayırıq. Bir tavaya zeytun yağı töküb alabalığı atırıq və qızardırıq. Rəngi dəyişdikdə biberiye yarpaqlarını atırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Ayrı bir tavaya duru yağ tökürük. Soğanı sarımsağı qovururuq. Göbələyi əlavə edirik. Bibərləri təmizləyib iri küp şəklində doğrayırıq.

Pomidorları də soyuruq və küp doğrayırıq. Bibərləri də tavaya əlavə edirik. Bir az da qovurduqdan sonra pomidoru qoyuruq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. İki tavada ayrı-ayrı qovurduqdan sonra, sobada isidən kirami-də bütün materialları tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: tavaya, doğrayırıq, qoyuruq, atırıq, şəklində, Bibərləri, əlavə, tökürük, bibəri, Duzunu, sonra, edirik, qovurduqdan, istiot, biberiye, sobada, Göbələyi, materialları, Əvvəldən, dərəcəlik
BİZİ İZLƏYİN