• Xəmirdə balıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 152

Tarix : 25-01-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri / Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 dəniz levrek-i

Daxili Üçün:
Biberiye
Limon
İstiot

Xəmiri Üçün:
5 su stəkanı un
2 xörək qaşığı kəklikotu
2 xörək qaşığı duz
1 yumurta
Aldığı qədər ilıq su

Üzəri Üçün:
1 yumurta

İçlik üçün:
Rəngli göyərti
Yerkökü
Balzamik sirkə
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Qarışdırma qabına unu alın. Üzərinə duz, şəkər, kəklikotu əlavə edərək ala bildiyi qədər su ilə xəmiri yoğurun. Yoğurulan bir müddət gözlədin.

Digər tərəfdə balıq təmizlədikdən sonra içinə duz və istiot səpin. Daha sonra limon dilimləri və biberiye, ya da feleğen ilə doldurun.

Hazırladığınız xəmiri 2 ye bölün. Xəmir hər birini balığın ölçüsündə böyüdün. Bu xəmiri soba xonçasına alın. Daha sonra balığın bir tərəfini yağlayaraq xəmirin üzərinə qoyun. Digər xəmiri da açıb üstünə bağlayın. Kənardan balıq şəklində xəmiri kəsin. Artan xəmir parçaları ilə də balığa göz və üzgəc edərək xəmirdən bir balıq görünüşü verin. Pulcuq şəklini vermək üçün qayçıdan istifadə edə. Daha sonra 200 dərəcəlik sobada xəmir qızarana qədər bişirin. Yanında bol yaşıl rəng bir salat ilə xidmət edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: xəmiri, sonra, balıq, qədər, yumurta, edərək, Digər, xəmir, kəklikotu, balığın, xörək, qaşığı, Kənardan, bağlayın, şəklində, Xəmir, kəsin, böyüdün, üstünə, qoyun
BİZİ İZLƏYİN