• Sobada ıspanaqlı levrek resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 887

Tarix : 12-01-2016, 15:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 levrek
2 dəstə ıspanaq
1 soğan
Dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Duz
Dil pendiri
Təzə nanə
Cəfəri
Şüyüd
Yaşıl soğan

Hazırlanması:
Enli bir qazana su tökürük və qaynadırıq. Qaynayanda balıqları içinə atırıq. Soğanı dördə bölərək qazana atırıq. Dənə istiotu və dəfnə yarpağını da atırıq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxın duzunu da atırıq. Bişəndə altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq.

Dərin bir qazana su tökürük və qaynadırıq. İspanaq dəstəyini qaynar suya batırırıq və atsan soyuq suya salıb çıxarırıq. Şüşə soba qapının zəmininə yabanı ispanaq yarpaqlarını qat qat qoyuruq. Seçdiyimiz levrek ətini də əzələnin üzərinə parça parça qoyuruq. Şüyüdü, nanə, cəfəri və təzə soğanı incə nazik doğrayırıq və levrek-lərinə üstünə səpirik. Dil pendirini rəndələyirik və üstünə səpirik. Qalan yabanı ispanaq yarpaqlarını da üstünə bağlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: atırıq, qoyuruq, üstünə, levrek, qazana, yabanı, soğan, ispanaq, yarpaqlarını, parça, tökürük, qaynadırıq, bağlayırıq, səpirik, atsan, Seçdiyimiz, ətini, salıb, soyuq, çıxarırıq
BİZİ İZLƏYİN