• Bulqurlu hamsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 315

Tarix : 31-03-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
700 q. Təmizlənmiş hamsi
2,5 su b. Pilavlık bolqar
1 soğan
1 şorba k. Pomidor tomatı
1 şorba k. Bibər tomatı
3 pomidor
1 şorba k. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

Hazırlanması:
Hamsi-ləri təmizləyib sümüklərini çıxarırıq. Soğanı incə bir şəkildə doğrayıb duru yağ qoyduğumuz bir aş qazanında qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Pomidor tomatı və istiot tomatını qarışdırırıq. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Hamsi və pomidorları doğrayıb əlavə edirik. Bir az qarışdırırıq sonra qapaqlı bir soba qabına töküb yayırıq.

Təmizlənmiş hamsi-ləri bolqarın üzərinə düzürük Üzərini keçməyəcək qədər isti su tökürük. ÜSTÜNƏ bir az zeytun yağı gəzdiririk.

Qapağını bağlayıb ocağın üzərində 2-3 dəqiqə bişirdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 190 dərəcə sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: şorba, tomatı, əlavə, Təmizlənmiş, Hamsi, edirik, qarışdırırıq, qovururuq, Pomidor, hamsi, sonra, doğrayıb, tökürük, ÜSTÜNƏ, keçməyəcək, üzərinə, düzürük, Üzərini, qədər, Qapağını
BİZİ İZLƏYİN