Tərkibi:4 Qızılbalıq
1 soba lavaşı
1 kasa qatıq
1 salxım pomidor
Kəklikotu
Duru yağ
Üzəri üçün:kərə yağı
Hazırlanması:Qızılbalıq təmizləyirik və sümüksüz ət edirik. Soba xonçasına yağlı kağız sərərək üstünə balıqları düzürük.Üzərinə duz və istiot səpirik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Sosu üçün, pomidorları kub doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq pomidorları qovururuq.
Kəklikotunu də əlavə edirik və qovrulanda altını bağlayırıq. Lavaşı doğrayaraq boşqaba alırıq. Pomidorlu sousunu və çalınmış qatığını da tökürük. Bişən balıqları dilimləyib qaba alırıq. Kərə yağını tökərək üstünə tökürük və xidmət edirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, alırıq, tökürük, üstünə, balıqları, pomidorları, Qızılbalıq, Lavaşı, bağlayırıq, altını, əlavə, qoyaraq, qovururuq, Kəklikotunu, doğrayaraq, qovrulanda, boşqaba, dilimləyib, yağını, tökərək