Tərkibi:1 kq qızılbalıq
1 limon
1 qırmızı istiot
Dəfnə yarpağı
Duz
İstiot
Duru yağ
İçlik üçün:1 kök gül kələmi
1 kasa soya filizi
2 soğan
1 dəstə reyhan
1 kasa spiritualist göbələyi
Hazırlanması:Qızılbalıq can əti kimi dərisi ilə birlikdə təmizləyirik. Küp kimi doğrayırıq. Qarniturları üçün, limon və bibərləri doğrayırıq. Çöp şişlərə qızılbalıq kəsiyi, limon, dəfnə yarpağı, yaşıl bibər və qırmızı istiot olmaq üzrə düzürük Soba xonçasına şişləri qoyuruq. Üzərinə duz, istiot və duru yağ töküb öncədən isidilmiş 200 dərəcə sobada bişiririk.
Gül kələmi çiçəklərindən ayırıb qaynadırıq. Sonra göyərtini itirməməsi üçün soyuq suya salırıq. Bir neçə dəqiqə saxlayıb süzürük. Xidmət qabının kənarlarına gül kələmi qoyuruq.
2 soğanı doğrayıb 2 ayrı tavada bir az duru yağ ilə qovururuq. Birinə yuyulmuş soya filizini digərinə yuyulmuş göbələkləri qoyub qovururuq. Reyhanı incə bir şəkildə doğrayıb soya cücərti əlavə edirik. Duz və istiot iştirak edirik. Soya filizini çox qovurmadan altını bağlayırıq. Göbələklər suyunu verib çəkənə qədər qovururuq. Boşqaba qovrulmuş göbələk və reyhanlı soya filizini qoyuruq. Ortasına sobada qızaran şiş alabalıqları yerləşdirib xidmət edirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: istiot, qoyuruq, kələmi, edirik, filizini, limon, qovururuq, qızılbalıq, doğrayıb, yuyulmuş, qırmızı, doğrayırıq, yarpağı, sobada, digərinə, qoyub, şəkildə, Reyhanı, göbələkləri, tavada