• Balıq qovurma bəyəndi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 231

Tarix : 30-03-2016, 13:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq. Dil balığı
10 əkin soğan
2 iti istiot
1 qırmızı istiot
1 pomidor
1 kasa göbələk
1 dəstə cəfəri
3 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Duru yağ

Bəyəndisi üçün:
4 közlenmiş badımcan
3 şorba k. Un
2 su b. Süd
100 q. Kaşar pendiri
Duz
İstiot
Muskat

Hazırlanması:
Balıq sümüksüz ətlərini uzun uzun dilimdir. İti bibərləri və qırmızı bibəri təmizləyib küp küp doğrayırıq. Pomidoru və göbələkləri da doğrayırıq. Sarımsaqları doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük, sarımsaqları və soğanları qovururuq. Arxasınca bibərləri və göbələkləri əlavə edirik.

Pomidoru də qoyuruq və qovurmağa davam edirik. Duzunu və qara bibər atırıq.ayrı bir tavaya az duru yağ tökürük və balıqları qoyaraq qovururuq. Bir az un səpirik. Duzunu və qara bibəri atıb qovurub altını bağlayırıq. qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Köz badımcanları xırda doğrayırıq və qazana əlavə edirik. Südünü veririk və konsistensiyanı tapana qədər qarışdırırıq. Tünd konsistensiyalı olsa, bir qədər süd əlavə etmək. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Muskat qozunu rəndələyirik. Konsistensiya ortaya çıxanda kaşar rəndəsini iştirak edirik və qarışdırıb altını bağlayırıq. Xidmət edəcəyimiz kirəmitləri sobada qızdırırıq. Əvvəl bəyəndi qoyuruq. Üzərinə balıqları əlavə edirik. Üstünə də göbələkli istiotlu xərcdən koyuyoruz.maydanoz yarpaqları səpərək süfrəyə veririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: edirik, əlavə, doğrayırıq, bibəri, Duzunu, qovururuq, qoyuruq, Pomidoru, veririk, qədər, göbələkləri, tökürük, altını, bağlayırıq, qazana, bibərləri, balıqları, qırmızı, Muskat, İstiot
BİZİ İZLƏYİN