• Toyuqlu dolma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 402

Tarix : 27-10-2015, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Dolmalar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
4 toyuq budu
1 banka ləvazimatlar
3 su stəkanı çuğundur əriştə
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı kaşar pendiri rəndəsi
Biberiye
Duz
İstiot
Zeytun yağı
Su

Hazırlanması:
Toyuq budları bıçaqla açıb sümüyünü çıxarırıq. Ya da bu prosesi qəssab edir Soyuducu poketini açırıq və toyuq ətini qoyuruq. Poketi toyuğun üzərinə bağlayırıq. Et vuracağıyls vuraraq toyuğu əzirik Toyuğun duzunu və istiotunu vururuq İçlərinə ləvazimatlar və kaşar pendiri rəndəsi qoyuruq. Poketin köməyi ilə rulon şəklində bükürük. Yağlanmış şüşə soba qabına rulonları düzürük. Üzərinə zeytun yağı töküb, bir budaq biberiye qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Çuğundur əriştasi üçün qazanda su qaynadırıq. Duzunu və zeytun yağını tökürük.Ərştə bişirdikdə suyunu süzürük və boşqaba qoyuruq. Kərə yağını əridirik, içinə bir az da zeytun yağı tökürük. Yağ qarışığını da əriştə üstünə tökürük. Bişmiş olan toyuq bürümələri dilim boşqaba, əriştə kənarlarına və üzərinə düzərək xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyuruq, əriştə, zeytun, toyuq, tökürük, üzərinə, rəndəsi, pendiri, kaşar, boşqaba, ləvazimatlar, stəkanı, yağını, sobada, bişiririk, qazanda, əriştasi, Çuğundur, budaq, Üzərinə
BİZİ İZLƏYİN