• Toyuq ziyafəti resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14369

Tarix : 14.03.2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6




Tərkibi:
1 bütün toyuq
1 xörək qaşığı mayonez
Təzə tortdur
Biberiye
Duz
İstiot

Plov üçün:
3 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
2 xörək qaşığı quş üzümü
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 soğan
1 su stəkanı toyuq suyu
Duru yağ
Duz
Su

İçlük üçün:
Gilas pomidor
Kartof
Yerkökü
Duz
İstiot
Duru yağ

Hazırlanması:
Bütün toyuğu yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına qoyuruq. Toyuğun içinə duz və istiot tökürük, təzə kekslər və biberiye sahələri qoyuruq. Üstünə də duz, istiot səpirik və mayonezi fırçayla sürürük. Üstünə də biberiye və kəklikotu qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 170-180 dərəcəlik sobada, toyuq qızarana qədər bişiririk.

Kartofları və kökləri soyuruq. Kartofları də kökləri kub doğrayırıq. Kartof və kökü bir qaba qoyuruq. Üzərinə zeytun yağı, duz, istiot tökürük. Qarışdırırıq və yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına düzürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Plov üçün, qazana duru yağ tökürük və dolmalıq fıstığı qovururuq. Yeməli doğranmış soğanı əlavə edib qovururuq. Yaxşıca yuyulmuş və süzülmüş düyü ekliyoruz.tereyağını da qoyuruq və qovurmaya davam edirik. Toyuq suyunu və isti suyu veririk. Duzunu atırıq. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk. Boşqaba plov tökürük. Üzərinə hazırladığımız bütün toyuğu qoyuruq. Kənarlarına da qızardılmış kartof və kök qoyuruq. Gilas pomidorlarla bəzəyərək xidmət edirik.

Nuş olsun!
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN