• İspanaqlı beşəməl souslu toyuq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 914

Tarix : 3-04-2016, 15:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
2 bütün toyuq sinəsi
1 dəstə ispanaq
2 soğan
1 qırmızı istiot
3 diş sarımsaq
1 çimdik biberiye
3 pomidor
Zeytun yağı
Duz
İstiot

Beşamel sousu üçün:
1,5 su stəkanı süd
1 xörək qaşığı ilə un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duz
İstiot
Muskat qozu

Üzəri üçün:
Kaşar pendiri

Hazırlanması:
Soğanları piyazlık doğrayırıq. Qırmızı bibəri təmizləyib nazik nazik doğrayırıq. Sarımsaqları da nazik doğrayırıq. Tavaya zeytun yağı tökürük. Soğan və qırmızı istiotu tavaya alıb qovururuq Duzunu və qara bibəri qoyuruq. İspanaq yarpaqlarını iri doğrayıb tavaya əlavə edirik. 1-2 dəqiqə daha qarışdırıb altını bağlayırıq. Toyuq döşləri əvvəl ortadan ikiyə kəsirik. Kəsdiyimiz parçaları da köndələn ikiyə kəsib cib kimi açırıq. Açdığımız 4 parça toyuğu soyuducu poketinin içinə qoyub et vuracağı yüngül vuraraq arıqlayırıq. Üstünə dəyirmandan duz və istiot qırırıq. İçlərinə ispanaq xərcdən qoyuruq. Yağlanmış şüşə soba qabına içlərini dolduran toyuqları düzürük Üzərinə zeytun yağı, duz və istiot tökürük. Üzərinə bir budaq biberiye qoyuruq. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada bişiririk. Pomidorları soyuyoruz və küp doğrayırıq. Toyuq%60-%70 nisbətində bişəndə doğrayan pomidorları kənarlarına qoyuruq. Yenidən sobaya veririk və bişirməyə davam edirik.

Beşamel sosu üçün, kiçik bir qazana unu və kərə yağını qoyub qovururuq. Unun iyi çıxanda soyuq südü tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Duzunu, istiotu atırıq. Muskat qozu rəndələyirik. Sos-umuz qaynamağa başlayıb konsistensiya ortaya çıxanda altını bağlayırıq. Bir toyuğumuz bişəndə sobadan alırıq. Biberiye budaqlarını alırıq və üzərinə beşamel sousu tökürük. Sobaya yenə də veririk. 3 dəqiqə sonra kaşar pendiri rəndəsi veririk. Yenidən sobaya qoyaraq üzəri qızarana qədər bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökürük, doğrayırıq, qoyuruq, istiot, veririk, nazik, tavaya, qovururuq, istiotu, qoyub, ikiyə, bişəndə, Duzunu, zeytun, sobaya, bağlayırıq, Toyuq, çıxanda, altını, dəqiqə
BİZİ İZLƏYİN