• Toyuqlu kartof dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15510

Tarix : 3.03.2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Toyuq yeməkləri, Dolmalar, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
500 q. Toyuq budu
5 böyük kartof
1 kasa göbələk
4 diş sarımsaq
3 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
5 pomidor
Duz
Zeytun yağı
İstiot
Təzə kəklik otu

Hazırlanması:
Kartofları doyiruq və ikiyə kəsirik. İçlərini oyuruq. Çox da arıqlamağa diqqət edirik. Qazda duru yağda içi boşaldılmış kartofları qızardırıq. Toyuq budları sümüyündən ayırırıq və kuşbaş-ı doğrayırıq. Göbələkləri və sarımsaqları nazik doğrayırıq. Bibərləri seçirik və doğrayırıq. 2 yaşıl istiotu ayırırıq. Pomidorları də 2 dənəsini ayırıb qalanını xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və toyuqları soteliyoruz. Toyuqlar suyunu buraxıb çəkənə qədər bişiririk.

Arxasınca göbələkləri, sarımsağı və bibərləri atırıq. Bişirməyə davam edirik. Sonra pomidorları əlavə edirik. Duzunu, istiotu atırıq. Ocaqdan almağa yaxın təzə kəklikotunu də istifadə edirik və qarışdırırıq. Qızardan kartofları yağlanmış düzbucaqlı şüşə soba qabına düzürük İçlərinə bir toyuq xərci bölüşdürürük. Ayırdığımız istiot və pomidorları iri dilimləyirik. Bir toyuq xərcin üzərinə bir az istiot və bir parça pomidor qoyuruq. Soba qapımızın üstünü də yağlı kağızla bağlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!


Etiketlər: istiot, doğrayırıq, edirik, atırıq, kartofları, pomidorları, istiotu, toyuq, pomidor, bişiririk, ayırırıq, yaşıl, Toyuq, yaxın, kəklikotunu, qarışdırırıq, istifadə, Qızardan, əlavə, bibərləri
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN