• Təzə kartoflu toyuq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 334

Tarix : 4-11-2015, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Yarım kq toyuq budu
1 kasa göbələk
1 kasa əkin soğan
3 diş sarımsaq
3 pomidor
2 yaşıl istiot
1 qırmızı istiot
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Üzəri üçün:
Kaşar pendiri (holland)

İçlik üçün:
500 q. Təzə kartof
1 çimdik biberiye
Duz
Toz qırmızı istiot
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Təzə kartofları ortadan ikiyə kəsirik və qarışdırma qabına alırıq. İçinə zeytun yağı tökürük. Biberiye yarpaqları atırıq. Duz, toz qırmızı istiot atırıq və qarışdırırıq. Soba xonçasına yağlı kağız etdiririk və kartofları qoyuruq. İstəyə görə üstünə bir az da sarıkök səpərik. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Toyuq ətlərini sümüklərindən ayırıb doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və toyuğu qovurmağ başlayırıq. Göbələkləri və sarımsaqları doğrayırıq.

Ayrı bir tavaya duru yağ töküb əkin soğanı, göbələyi və sarımsağı qoyub qovurmağ başlayırıq. Qırmızı və yaşıl bibərləri də əlavə edirik. Qovurmağa davam edirik. Pomidorların qabığını soyuruq Son olaraq pomidorları də qoyuruq. Toyuq, suyunu çəkəndə digər tavadakı tərəvəzləri toyuğun tavana qoyuruq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Saxsıları yanvar üzərində qızdırırıq. Bir toyuq yeməyi torpaqdan olanların içinə bölüşdürürük. Üzərinə küp doğranmış kaşar pendiri qoyuruq və əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişiririk. Kənarlarına bişmiş təzə kartofları qoyaraq xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyuruq, istiot, qırmızı, kartofları, edirik, başlayırıq, Toyuq, tökürük, bişiririk, sobada, isidilmiş, dərəcəlik, pendiri, doğrayırıq, qovurmağ, yaşıl, atırıq, Zeytun, toyuq, olaraq
BİZİ İZLƏYİN