Tərkibi:2 st. noxud
2 x.q. çuğundur şirəsi
4 diş sarımsaq
100 ml qarğıdalı yağı
2 q muskat cevizi
3 q duz
2 q qara istiot
2 q üyüdülmüş keşniş toxumu
30 q narın suxarı
Hazırlanması:Noxudu 6 saat isladın. Bişirin. Suyunu süzün. Püre hazırlayın.
Ayrı qabda ərzaqları göstərilən nisbətdə qarışdırın, duz və istiotu isə sonradan əlavə edin. Noxudu da əlavə edib mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Qida üçün folqanın üzərinə narın suxarı səpin, qaynar noxud püresini üzərinə qoyun, kolbasa kimi bükün.
Soyudun. Noxud kolbasasını süfrəyə pendir və tərəvəzlə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: Qarağat, əlavə, Meyvəli, edilir, süzülür, şərbət, qaynadıqdan, tənzifdən, sonra, şəkərli, xüsusi, keçirilib, Qazana, Şəkər, qırmızı, şəkər, edilib, blenderdən, giləmeyvəsi, qaynadılır