• Sobada pomidor badımcan resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 26 215

Tarix : 16-02-2016, 23:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri / Duzlu xəmir işləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 su stəkanı un
1 yumurta
100 q kərə yağı
1 xörək qaşığı qatıq
1 çay qaşığı qabartma tozu
Duz

Üzəri üçün:
100 q ağ pendir
50 q kaşar pendiri
5 pomidor
2 badımcan
1 dəstə reyhan
2 diş sarımsaq
Duz
İstiot
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Duz və qabartma tozunu səpirik. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını qoyuruq. Qatqı əlavə edirik. Yumurtasını qırırıq. Ortadakı malzemlerle xəmiri yoğururuq. Piroq formamızı duru yağla yağlayırıq. Xəmiri tökürük və üzərinə bir az un səpib pərlə açırıq. Xəmiri qəlibə yayırıq. Artıq gələn hissəsi bıçağın tərsi kəsirik.

Xəmirin üzərinə ağ pendiri və kaşar pendiri rəndələyirik. Bir neçə dənə reyhan yarpağını da üzərinə aralı olaraq qoyuruq. Sarımsaqları nazik doğrayıb səpirik. Badımcanları və pomidorları girdə və incə dilimdir. Xəmirin üzərinə, kənardan başlayaraq bir dilim badımcan, üzərini yarım şəkildə örtəcək şəkildə pomidor qoyuruq. 1 badımcan, 1 pomidor müvafiq və bir-birilərinin üstünə gələcək şəkildə diziyoruz. Bu şəkildə nəfərin üzərini örtürük. Duz və istiot səpirik. Bir az da zeytun yağı gəzdiririk. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, şəkildə, badımcan, səpirik, pomidor, qoyuruq, pendiri, üzərini, reyhan, Xəmiri, kaşar, qaşığı, qabartma, Xəmirin, pomidorları, tərsi, girdə, dilimdir, hissəsi
BİZİ İZLƏYİN