• Uzunsov yarpaq dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 28 088

Tarix : 19-03-2017, 09:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Dolmalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq tənək yarpağı
1 baş doğranmış soğan
2-3 diş doğranmış sarımsaq
250 qram orta yağlı dana əti
1 stəkan dolmalıq düyü
2 xörək qaşığı əridilmiş kərə yağı
1 xörək qaşığı tomat
1 xörək qaşığı bibər sousu
1/2 dəstə doğranmış cəfəri
Duz
Qara bibər
Reyhan
Quru nanə
Pul bibər

Üstü üçün:
2-3 xörək qaşığı tomat püresi
Kiçik kərə yağı parçası

Hazırlanması:
Tənək yarpaqlarını saplaqlarını kəsin, duzlu suda qaynadın.
Qabın içinə düyünü və bütün inqradientləri tökərək qarışdırın.
Tənək yarpaqları kiçik parçalara ayrılandan sonra hazırlanmış içdən bir çay qaşığı qoyaraq dolma şəklində sarıyın.
Geniş qazana düzərək üzərinə tomat püresi tökün və bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, xörək, bibər, tomat, doğranmış, püresi, Tənək, ayrılandan, hazırlanmış, sonra, parçalara, inqradientləri, bütün, tökərək, qarışdırın, yarpaqları, kiçik, şəklində, üzərinə, düzərək
BİZİ İZLƏYİN