• Ətli pərdəli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10644

Tarix : 16.02.2016, 22:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
2,5 su stəkanı düyü
300 q bonfile
1 çay stəkanı badam
1 soğan
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz
İstiot

Xəmiri üçün:
2,5 su stəkanı un
2 yumurta
100 q kərə yağı
2 xörək qaşığı qatıq
Duz

Hazırlanması:
Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına kərə və duru yağ qoyuruq. Düyü əlavə edib qovururuq. Yaxşıca çəkdikdən sonra duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq.

Soğanları yeməli doğrayırıq. Bonfile xırda kub şəklində doğrayırıq. Tavaya duru yağ tökürük və ətləri qoyub qovurmaya başlayırıq. Yüksək temperaturda suyunu buraxmadan qovururuq. Əgər suyunu buraxsa da suyunu verdikdən sonra soğanları əlavə edirik. O ikisini qovururuq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Kiçik polad bir tavaya duru yağı tökürük və badamları qovururuq. Badam qızaranda altını bağlayırıq. Plov bişəndə dincəlməyə qoyuruq. Digər tavada hazırladığımız soğanlı əti plova iştirak edirik. Badamları də iştirak edirik və qarışdırırıq. Xəmiri üçün, unu qarışdırma qabına alırıq, duzunu atırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq. Ortaya yumurtaları qırırıq. Qatqı və otaq temperaturunda yumşalmış kərə yağını əlavə edirik. Ortadan başlayaraq xəmiri yoğururuq. Ələ yapışmayan konsistensiya bir xəmir əldə edirik. Dəzgaha un səpirik. Xəmiri tökürük və xəmirə da un səpirik. Pərlə xəmiri açırıq. Dar bir qəlibi kərə yağı yağlayırıq. Xəmiri içinə yerləşdiririk. Çox hissəsini kənardan sallayırıq. İçinə plovu tökürük.

Kaşıkla üzərini düzəldirik. Xəmirin qıraqlarını ilə bağlayırıq. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk. Servis edərkən qəlibi tərsinə çeviririk. Xəmiri dilim xidmət edirik.

Nuş olsun!

Etiketlər: edirik, Xəmiri, qovururuq, qoyuruq, suyunu, tökürük, stəkanı, əlavə, qəlibi, səpirik, duzunu, xəmiri, atırıq, doğrayırıq, sonra, xörək, bağlayırıq, qaşığı, iştirak
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN