• Sarıköklü toyuqlu plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 18 732

Tarix : 26-12-2016, 16:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
12 toyuq baket
1 çimdik biberiye
2 diş sarımsaq
İstiot
Duz
Zeytun yağı

Plov üçün:
3 su stəkanı iri bolqar
1 soğan
100 q kərə yağı
1 şirin qaşığı zerdeçal
Zeytun yağı
Duz
Su

Üzəri üçün:
Yaşıl istiot

Hazırlanması:
Toyuq baket sümük hissələrini bıçaqla tamamilə soyuyoruz. Geniş bir qaba alırıq. Zeytun yağı, duz, istiot tökürük. Biberiye yarpaqları və doğranmış sarımsaq əlavə edirik. Toyuqları qarışdırırıq. Yuvarlaq soba xonçasına yağlı kağız qoyuruq .Toyuqları boşqaba düzürük Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Plov üçün, soğanı yeməli doğrayırıq. Plov qazanına zeytun yağını tökürük və soğanı qovururuq. Bolqarı və kərə yağını əlavə edib qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq. Zerdeçal-ını da qoyuruq və qarışdırırıq. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Boşqaba plov tökürük. Üzərinə toyuq baket batırırıq. Yaşıl bibərləri az zeytun yağı qoyduğumuz tavada qovururuq.Toyuqların arasına istiot qoyuruq. Yağlı kağızdan qotazlar edərək toyuqların sümük qisminə bükürük və xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyuruq, edirik, istiot, Zeytun, tökürük, baket, Yaşıl, əlavə, qarışdırırıq, sümük, Toyuqları, toyuq, yağını, sarımsaq, zeytun, qovururuq, soğanı, suyunu, Zerdeçal, davam
BİZİ İZLƏYİN