• Quzu ətli rəngli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 524

Tarix : 2-04-2016, 09:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 su stəkanı düyü
2 yerkökü
1 dəstə cəfəri
1 dəstə şüyüd
3 xörək qaşığı quş üzümü
100 q kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

Əti üçün:
700 q quzu əti
2 soğan
2 dəfnə yarpağı
4 diş sarımsaq
1 şirin qaşığı dənə istiot
Zeytun yağı
Duz
Su

Hazırlanması:
Qazan zeytun yağı tökürük və quzu ətini qoyub xırda xırda doğramağ başlayırıq. Soğanları və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğan və sarımsağı əlavə edirik. Dəfnə yarpaqlarını və dənə istiotu də qoyuruq və qarışdırırıq. Qaynar suyunu tökürük və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Bişməsinə yaxındefne yarpaqlarını çıxarırıq, duzunu atırıq. Bişirməyə davam edirik.

Düyü yaxşıca yuyuruq və süzürük. Plov qazanına bir az zeytun yağı tökürük, düyü və kərə yağını əlavə edirik. Taxta qaşıqla davamlı qarışdıraraq qovururuq. Duzunu atırıq və qovurmaya davam edirik. Yaxşıca çəkdikdən sonra isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Kökləri rəndələyirik, tavaya zeytun yağı tökürük və yerkökü qoyub xırdalıyırıq. Duzunu atırıq və yumşalan altını bağlayırıq. Quşüzüm-lərinin üzərinə qaynar su töküb yumşalmağa buraxırıq. Cəfəri və şüyüd incə doğrayırıq. Plov bişəndə yarısını cəfərilərlə digər yarısını da yerköküylə qarışdırırıq. Boşqaba qandallı keks qabaritinin qandalını qoyuruq. İçinə əvvəl yerkökülü plovu tökürük və üstünü taxta qaşıqla düzle-yirik. Üzərinə bişmiş olan əti qoyuruq. Üstünə də yaşıl plov qoyub üstünü düzəldirik. Servis edərkən qəlibi çıxarırıq, üzərinə süzülmüş quş üzlərini səpərək süfrəyə veririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: tökürük, qoyub, qoyuruq, edirik, zeytun, atırıq, suyunu, qaşıqla, çıxarırıq, üzərinə, yarısını, üstünü, doğrayırıq, davam, əlavə, qarışdırırıq, yarpaqlarını, xırda, şüyüd, veririk
BİZİ İZLƏYİN