• Ətli noxudlu plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17823

Tarix : 5.11.2015, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
500 q quzu əti
1 soğan
3 yerkökü
2 kartof
Dəfnə yarpağı
Zeytun yağı
Duz
Su

Plov üçün:
3 su stəkanı düyü
3 su stəkanı pörtmüş noxud
2 xörək qaşığı kərə yağı
Duru yağ
Duz

Hazırlanması:
Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Kiçik tikə əti qoyub xırdalıamağa başlayırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Kökləri və kartofları soyuruq, kub şəklində doğrayırıq. Et, suyunu qoyub çəkəndə soğanı əlavə edirik və qarışdırırıq. Soğan da yumşalıb ətlərin üzərini 3 barmaq keçəcək qədər isti su qoyuruq. Qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Quzu əti bişirməyə yaxın içinə yerkökü və kartofu əlavə edirik. Qapağını bağlayırıq və tərəvəzlər bişirənə qədər bişiririk.

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Plov qazanına bir az duru yağ tökürük, düyü əlavə edib qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Pörtmüş noxudu əlavə edirik. Duzunu atırıq. İstiləşəndən sonra ocaqdan alırıq. Şüşə soba qabına qovrulmuş noxudlu plov qoyub yayırıq. Üstünə də quzu ətli xərci suyla birlikdə plovun üstünə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, edirik, doğrayırıq, qoyub, tökürük, başlayırıq, qədər, qovurmaya, bişiririk, Qapağını, qoyuruq, yerkökü, stəkanı, davam, yağını, Pörtmüş, Duzunu, atırıq, noxudu, qazanına
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN