• Yarmalı quzu ətli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 190

Tarix : 1-04-2016, 15:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bulqur
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su

Hazırlanması:
Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Ayrı bir qazana doğranmiş soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xırdalırıyıq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə xırdalanmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edirik, tökürük, ətini, qoyuruq, Duzunu, Pörtmüş, stəkanı, yağını, doğranmiş, bağlayaraq, bişiririk, qazana, soğanları, xırdalırıyıq, xırdalanmiş, soğanlı, qoyaraq, xidmət, Üzərinə
BİZİ İZLƏYİN