• Azadlıq plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 745

Tarix : 23-04-2016, 15:00

Bölmə : Quru yeməklər / Toyuq yeməkləri / Aş - Plov

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
2 bütün toyuq sinəsi
4 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
4 xörək qaşığı dolmalıq fıstıq
1 çay stəkanı quş üzümü
3 yerkökü
Dəfnə yarpağı
Dənə istiot
Duz
Su
Duru yağ

Hazırlanması:
Toyuq döşləri yuyuruq və qazana alırıq. Suyunu qoyuruq. İçinə dəfnə yarpağı və dənə qara bibəri qoyuruq. Duzunu da atırıq və qapağını örtərək qaynadırıq. Toyuq bişəndə suyunu süzüb plov üçün ayırırıq. Toyuğu da soyumağa qoyuruq. Toyuq soyuyanda didiyoruz. Duz və istiotla qarışdırırıq.

Kökləri soyuyoruz və xırda kub şəklində doğrayırıq. Kiçik bir qazanda yerkökü qaynadırıq. İki kiçik tavaya duru yağ tökürük, birində quş üzümünü birində dolmalıq fıstığı qovururuq. Düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana kərə yağı qoyuruq. Düyü qovurmaya başlayırıq. Toyuq suyunu və duzunu tökürük, qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.

Plov-umuz bişəndə sakitləşdiririk. Plov qazanda, kənardan başlayaraq bir sıra xalqa şəklində yerkökü qoyuruq. Bir zaman dolmalıq fıstıq, bir zaman da quş üzümü qoyuruq. Tam ortaya da didilmiş toyuğu qoyaraq xidmət edirik.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyuruq, Toyuq, dolmalıq, yerkökü, zaman, suyunu, tökürük, qaynadırıq, qapağını, qazanda, bişəndə, birində, xörək, stəkanı, qaşığı, fıstıq, şəklində, yarpağı, üzümü, Qazana
BİZİ İZLƏYİN