• Qızarmış səbzəli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17314

Tarix : 11.02.2016, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 su stəkanı düyü
2 xörək qaşığı kərə yağı
2 yerkökü
2 qırmızı istiot
3 yaşıl istiot
1 kartof
1 su stəkanı yaşıl noxud
Duz
Su
Duru yağ

Hazırlanması:
Kökləri və kartofu soyuyoruz, bibərləri təmizləyirik. Tərəvəzləri xırda kub şəklində doğrayırıq. Duru yağda növbə ilə, yerkökü, kartofu, bibərləri qızardırıq. Qızardan tərəvəzləri süzgəcə alırıq.

Plov üçün, düyü yaxşıca yuyub süzürük. Qazana duru yağ qoyub düyü qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edib, qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və qarışdırırıq. Noxudu qoyaraq qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk və qapağını örtərək bişiririk. Plov-umuz bişəndə bir az istirahət etdiririk. Qızarmış tərəvəzləri içinə qoyub qarışdıraraq xidmət edirik.

Nuş olsun!

Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN