• Arpa şəhriyəli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10323

Tarix : 5.04.2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər, Aş - Plov

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 stəkan arpa şəhriyə,
1,5 yemək qaşığı kərə yağı,
1 yemək qaşığı maye yağ,
Qaynar su,
Toyuq ya da ət suyu,
Konserva qarğadalı,
Duz,

Hazırlanması:
Əvvəlcə tavada yağı qızdirin.
.Arpa şəhriyələri rəngləri dəyişənə qədər yağda qovurun.
Qazanda su qaynadın.
Qovrulmuş şəhriyələri qazana tökün.
Üzərini 1 sm keçənə qədər qaynar su əlavə edin.
Toyuq suyu ya da ət suyunu da əlavə edin.
Konserva qarğadalını da yuyub süzün və onu da plova əlavə edin.
Duzunu atın və qapağı qapalı halda suyu çəkilənə qədər bişirin.
Bişən plovu 15 dəqiqə gözlədin.İsti –isti servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qədər, əlavə, Toyuq, şəhriyələri, Konserva, qaşığı, yemək, qapağı, suyunu, qapalı, Duzunu, süzün, yuyub, qarğadalını, plova, bişirin, gözlədin, servis, olsun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN