• Arpa şəhriyəli plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 357

Tarix : 5-04-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Aş - Plov

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 stəkan arpa şəhriyə,
1,5 yemək qaşığı kərə yağı,
1 yemək qaşığı maye yağ,
Qaynar su,
Toyuq ya da ət suyu,
Konserva qarğadalı,
Duz,

Hazırlanması:
Əvvəlcə tavada yağı qızdirin.
.Arpa şəhriyələri rəngləri dəyişənə qədər yağda qovurun.
Qazanda su qaynadın.
Qovrulmuş şəhriyələri qazana tökün.
Üzərini 1 sm keçənə qədər qaynar su əlavə edin.
Toyuq suyu ya da ət suyunu da əlavə edin.
Konserva qarğadalını da yuyub süzün və onu da plova əlavə edin.
Duzunu atın və qapağı qapalı halda suyu çəkilənə qədər bişirin.
Bişən plovu 15 dəqiqə gözlədin.İsti –isti servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, əlavə, Toyuq, şəhriyələri, Konserva, qaşığı, yemək, qapağı, suyunu, qapalı, Duzunu, süzün, yuyub, qarğadalını, plova, bişirin, gözlədin, servis, olsun
BİZİ İZLƏYİN