• Zeytun yağlı soğan dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 607

Tarix : 8-04-2016, 11:00

Bölmə : Quru yeməklər / Dolmalar / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
500 q düyü,
12-15 ədəd orta ölçülü quru soğan,
2-3 yemək qaşığı fısdıq,
2-3 yemək qaşığı qarağat,
1,5 yemək qaşığı toz şəkər,
2 yemək qaşığı darçın,
2 yemək qaşığı quru nanə,
1 dəstə şüyüd,
150 q zeytun yağı,
1 stəkan pomidor suyu,
1 stəkan su,
İstiot,
Duz,

Zeytun yağlı soğan dolması bişirmək üçün:
1 çay stəkanı alma sirkəsi,
1 stəkan su,
½ çay stəkanı zeytun yağı,

Hazırlanması:
Soğanların üst qabıqlarını soyun. Üstündən və altından dağılmayacaq şəkildə bir qapaq kəsin və bol suda, içləri çıxana qədər bişirin.

Çıxmayan içləri isə bir çay qaşığının yardımı ilə nazikçə qat- qat çıxardın.

Ən üst qabıqları geniş bir qazana bir qat düzün.

Qalan soğan qatlarını sudan çıxarıb süzün, mətbəx robortunda, ya da əldə kiçik parçalar halında doğrayın.

Soğanları zeytun yağı, şəkər və fıstıqla birlikdə fıstıqlar qızarana qədər qovurun.

Qarağat qurusunu isti suya qoyaraq şişənə qədər gözləyin.

2 stəkan düyünü yuyun, qovrulmaqda olan soğanlara əlavə edin və 10 dəqiqə daha birlikdə qovurun.

Şişmiş qarağat, darçın, nanə, duz, istiot, bir stəkan pomidor suyu və 1 stəkan su əlavə edin və vam odda suyunu çəkə qədər bişirin.

İçinə 1 dəstə şüyüdü incə- incə doğrayın, qarışdırın və dəmlənməyə qoyun.

Hazırladığınız için soyumağını gözləyin.

Hazırlanan içi yemək qaşığı ilə alın və soğanlara doldurun.

Üstlərinə pomidordan qapaq qoyun.

1 stəkan su, sirkə və ½ stəkan zeytun yağı əlavə edərək vam odda 40-45 dəqiqə bişirin.

Soyuduqdan sonra qazanla birlikdə soyuducuda bir gecə saxlayın.

Ertəsi gün servis tabağına alaraq süfrəyə verin.

Üzərini təzə nanə yarpaqları ilə bəzəyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, qaşığı, yemək, zeytun, qədər, bişirin, əlavə, soğan, birlikdə, içləri, qovurun, doğrayın, gözləyin, stəkanı, dəqiqə, qoyun, soğanlara, qapaq, qarağat, dəstə
BİZİ İZLƏYİN