• Özbək plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 167 826

Tarix : 12-06-2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri / Aş - Plov / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1/2 kq kiçik doğranmış quzu əti
2 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
3 ədəd kök
Duz
İstiot
Maye yağ

Hazırlanması:
Özbək plovu bişirmək üçün əvvəlcə soğanları kub formasında doğrayın. Bir qazana yağ əlavə edin və yaxşıca isidin. Bundan sonra doğradığınız soğanları buraya əlavə edin.

Sarımsaqları incə- incə doğrayın. Soğan bir necə dəqiqə qovrulduqdan sonra buraya sarımsaqları, kiçik – kiçik doğranmış quzu ətini də əlavə edin və 10 dəqiqə qovurun.

Kökü yuyun, və kibrit çöpü şəklində doğrayın. Doğranmış kök hissəciklərini də əlavə edin və ətlə birlikdə bunları da bir neçə dəqiqə qovurun.

Qazana su,, duz və istiot əlavə edin və qovrulmuş qidaları yarım saat suda bişirin.

Düyünü soyuq suda yuyun. Sonra qaynayan qazana düyünü əlavə edin.

Düyünün üzərinə təqribən 1 barmaq keçəcək qədər su əlavə edin.

Qazan qaynayıb su düyü ilə eyni səviyyəyə gələnə qədər özbək plovu qazanının qapağını örtməyin. Bundan sonra qazanın qapağını örtün. Vam odda özbək plovu təqribən 20 dəqiqə bişməlidir.

20 dəqiqə bişən plov süfrəyə verilməyə hazırdır.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, doğrayın, sonra, plovu, kiçik, Bundan, qapağını, təqribən, özbək, yuyun, qədər, qovurun, buraya, doğranmış, soğanları, qazana, hazırdır, barmaq, üzərinə
BİZİ İZLƏYİN