• Özbək plovu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 27583

Tarix : 12.06.2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Aş - Plov, Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1/2 kq kiçik doğranmış quzu əti
2 ədəd soğan
3 diş sarımsaq
3 ədəd kök
Duz
İstiot
Maye yağ

Hazırlanması:
Özbək plovu bişirmək üçün əvvəlcə soğanları kub formasında doğrayın. Bir qazana yağ əlavə edin və yaxşıca isidin. Bundan sonra doğradığınız soğanları buraya əlavə edin.

Sarımsaqları incə- incə doğrayın. Soğan bir necə dəqiqə qovrulduqdan sonra buraya sarımsaqları, kiçik – kiçik doğranmış quzu ətini də əlavə edin və 10 dəqiqə qovurun.

Kökü yuyun, və kibrit çöpü şəklində doğrayın. Doğranmış kök hissəciklərini də əlavə edin və ətlə birlikdə bunları da bir neçə dəqiqə qovurun.

Qazana su,, duz və istiot əlavə edin və qovrulmuş qidaları yarım saat suda bişirin.

Düyünü soyuq suda yuyun. Sonra qaynayan qazana düyünü əlavə edin.

Düyünün üzərinə təqribən 1 barmaq keçəcək qədər su əlavə edin.

Qazan qaynayıb su düyü ilə eyni səviyyəyə gələnə qədər özbək plovu qazanının qapağını örtməyin. Bundan sonra qazanın qapağını örtün. Vam odda özbək plovu təqribən 20 dəqiqə bişməlidir.

20 dəqiqə bişən plov süfrəyə verilməyə hazırdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, dəqiqə, doğrayın, sonra, plovu, kiçik, Bundan, qapağını, təqribən, özbək, yuyun, qədər, qovurun, buraya, doğranmış, soğanları, qazana, hazırdır, barmaq, üzərinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN